Dank en nieuwjaarswensen

In januari 2021 begon ik met deze blog. Aanvankelijk wilde ik hem alleen gebruiken als archief voor de infographics en video’s die ik op Twitter plaats, omdat die daar al gauw in de vergetelheid raken doordat ze wegzakken op de tijdlijn. Na een tijdje begon ik wat langere stukjes bij de afbeeldingen te schrijven en voor ik het wist was de website in zijn huidige vorm een feit.

Het afgelopen jaar hebben zich bijna honderd taalliefhebbers op mijn blog ingeschreven. Daar ben ik heel blij mee! Iedereen die mijn stukken leest, iedereen die ze deelt en iedereen die ze becommentarieert wil ik daarom van harte bedanken. In de geest van deze website doe ik dat in het gereconstrueerde Proto-Germaans – met daarbij meteen de beste wensen voor 2022. Moge het een interessant taaljaar worden!

Vertaling: Dit jaar zijn veel mensen me gaan volgen omdat mijn werk ze aansprak. Ik dank jullie zeer en wens iedereen een goed nieuwjaar!

3 gedachten over “Dank en nieuwjaarswensen

Voeg uw reactie toe

  1. Geweldig leuk en interessant om oude kennis op deze manier weer op te halen.
    Zou je mij kunnen uitleggen hoe je aan de Gotische nieuwjaarswens gekomen bent? Nl nieuw is got. niujis en Nl jaar is got. jēr dacht ik. Ik kan eea niet terugredeneren naar neujās. Misschien een naamvalskwestie?

    Geliked door 1 persoon

    1. Dank! De nieuwjaarswens is geschreven in het Proto-Germaans, de voorloper van het Gotisch en alle andere Germaanse talen. Dat Proto-Germaans heeft dus andere klanken en vormen dan je gewend bent van het Gotisch; vandaar!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: