Over

Welkom op de site Taal aan de wandel!

Kennis van de manier waarop talen veranderen leert ons veel over het fenomeen taal. Met de taalweetjes die ik op Taal aan de wandel plaats hoop ik je interesse te wekken voor het verleden van de Germaanse en de Romaanse talen en voor de universele taalveranderingsmechanismen. Je kunt op deze website terecht voor infographics en video's over woordherkomsten, verbanden tussen talen en ontwikkelingen in woordvorming, betekenis, klank en zinsbouw.

Mijn naam is Yoïn (Djówin [ˈd͜ʑowɪn]). In de vijfde klas van het voortgezet onderwijs ontdekte ik in de schoolbibliotheek een etymologisch woordenboek. Sindsdien ben ik gefascineerd door taal.

Na een propedeuse Grieks en Latijn heb ik de bachelor Italiaans met een minor Portugees en de master taalwetenschap gedaan. Daarna heb ik twee jaar als junior docent gewerkt aan de Universiteit Utrecht en vijf jaar als redacteur bij een educatieve uitgeverij.

Tegenwoordig werk ik als projectmedewerker dialect bij Erfgoed Brabant. Als zzp’er schrijf ik artikelen (o.a. als vaste auteur voor het blad Onze Taal), maak ik infographics en geef ik lezingen en cursussen.

Lezing en cursussen
Ik ben in te huren voor een lezing of een meerdaagse cursus over uiteenlopende onderwerpen uit de historische taalkunde en de dialectologie. Klik hier voor meer informatie.

Op mijn Twitter-kanaal post ik wekelijks een aantal infographics: Taal aan de wandel
Je vindt die infographics allemaal overzichtelijk terug op mijn Tumblr: Taal aan de wandel
De video’s zijn terug te vinden op mijn YouTube-kanaal: Taal aan de wandel

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: